Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

RBC Alarm

RBC Rotating Biological Contactor Alarm

Rotating Biological Contactor Alarm

Het Aqualeak RBC alarm is een eenvoudig te bedienen SMS alarmsysteem speciaal ontwikkeld voor de bewaking van een RBC of soortgelijke biologische behandelingsinstallatie. Het alarmsysteem werkt op basis van een rotatie sensor waarvan de pulssignalen geteld worden. Een programmeerbare limiet is ingesteld en zodra het aantal pulsen onder de limiet komt stuurt het RBC alarm een SMS naar 5 programmeerbare telefoonnummers.

  • Bewaakt de rotatiesnelheid en geeft alarm zodra de rotatiesnelheid afneemt of stopt
  • Is in staat om ingestelde SMS berichten te versturen afhankelijk van de aard van de storing
  • Voldoet aan CEN criteria

Installatie van het RBC alarm vermindert de kans op milieuschade. Het alarmsysteem is eenvoudig te installeren, vereist geen vaste telefoonaansluiting is in staat tegelijkertijd rotatie storingen, vloeistofniveau een luchtdrukverlies te bewaken. De rotatiesnelheid wordt berekend zodat er voortijdig gewaarschuwd wordt voor een aankomende storing. Het RBC alarmsysteem is voorzien van een automatische battery-back-up zodat het 48 uur blijft functioneren in geval van een stroomstoring. 

Zodra een alarmsignaal wordt ontvangen van een van de sensors zal het Aqualeak SMS Septic Tank Alarm een programmeerbaar SMS bericht versturen naar de programmeerbare telefoonnummers tot een van de telefoonnummers bevestigt dat het bericht is ontvangen. Elk van de 4 alarm ingangen kan worden voorzien van een individueel SMS bericht zodat de specifieke situatie uit het SMS bericht blijkt, overal ter wereld. 

Het RBC alarm wordt toegepast in rotating biological contactors en vergelijkbare biologische installaties.

Specificaties
Afmetingen: 255 x 215 x 125 mm
Voeding: 230 V AC
Maximaal aantal ingangen: 4
Maximaal aantal uitgangen: 5 programmeerbare telefoonnummers
Behuizing: IP65 rating

Gerelateerde Producten

Alarm Repeater AR1 Single Zone

De AR1 Remote Repeater geeft hetzelfde audio visueel alarm weer als het hoofdpaneel.

De AR1 is in staat een alarmsignaal door te sturen naar een telefoon dialler of gebouwbeheersysteem via een optioneel no-volt relais. Vaak wordt de AR1 gebruikt in combinatie met onze Floodstoppa en AquaTek waterlekdetectie panelen, SMS Temperatuur Alarm en Klaxon Alarm panelen.
Alarm Repeater AR1 Single Zone Details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details
Vul onderstaande gegevens in om meer informatie aan te vragen.

Wij zijn er om samen met u tot de beste oplossing te komen.
+31 (0)182 602667
Maandag - Vrijdag
9:00 - 17:00