Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

WG1 BREEAM WAT 3 Single Zone lekdetectie systeem

WG1 BREEAM Waterlek Detector

WG1 BREEAM WAT3 Lekdetectie systeem hoofdwateraansluiting

De WG1 voldoet aan de BREEAM WAT 3 criteria (lekdetectie hoofdwateraansluiting) en wordt aangesloten op de hoofdwateraansluiting van het gebouw, direct na de hoofdwatermeter. De WG1 wordt ingezet in situaties waar de buitenmuur van het gebouw de eigendomsgrens vormt of waar meerdere wateraansluitingen van toepassing zijn. Ontworpen als een single zone unit kan de WG1 in combinatie met ons WG2 lekdetectie systeem gebruikt worden in situaties waar na de hoofdwateraansluiting leidingen naar meerdere gebouwen lopen.

  • Conform BREEAM WAT3 indien de buitenmuur van het gebouw tevens de erfafscheiding is
  • Conform BREEAM WAT3 indien er sprake is van meer dan 1 hoofdwateraansluiting
  • Optioneel te voorzien van automatische afsluiters om de watertoevoer af te sluiten in geval van een lekkage
  • Kan worden aangesloten op het gebouwbeheersysteem

Onze WG1 maakt gebruik van een watermeter met puls uitgang gemonteerd in de hoofdwateraansluiting direct na de hoofdwatermeter. De puls unit meet de hoeveelheid doorstromend water en stuurt deze informatie naar de WG1 unit. De WG1 is volledig programmeerbaar om een bepaalde hoeveelheid water op een specifiek moment van de dag te kunnen identificeren. Het alarm van de WG1 wordt geactiveerd wanneer het stroomvolume door de watermeter hoger is dan het ingestelde maximumstroomvolume voor een bepaalde tijdsperiode.

De WG1 wordt veel toegepast in scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, musea, industriële gebouwen, publieke gebouwen, kantoren en winkels

Het WG1 lekdetectiesysteem is:

Hoorbaar wanneer geactiveerd; geactiveerd wanneer het stroomvolume door de watermeter of datalogger hoger is dan het ingestelde maximumstroomvolume voor een bepaalde tijdsperiode; in staat om verschillende stroomsnelheden en lekkages te identificeren, bijvoorbeeld continu, hoog en/of laag stroomvolume, voor bepaalde tijdsperiode(n); programmeerbaar om aan te sluiten op de waterbehoefte van de gebouwgebruiker/-eigenaar; ontworpen om loos alarm te voorkomen dat wordt veroorzaakt door normaal gebruik van grote waterverbruikers zoals koelinstallaties.

Specificaties
Zones: 1
Dimensies: 300 x 260 x 130 mm
Leiding diameters: 15 – 200 mm
Voeding: 240V AC
Pulse Splitter: Ja
Watermeter: Tot 40 mm BSP
boven 40 mm geflenst

Gerelateerde Producten

Watermeter Breeam puls

Aqualeak levert watermeters die zijn afgestemd op de specificaties van de WG1 en WG2 BREEAM WAT2 en WAT3 lekdetectie systemen.

De watermeters zijn voorzien van een gekalibreerde pulsgever unit voor het vereiste gepulst uitgangssignaal voor BREEAM WAT2 en WAT3. De watermeters zijn verkrijgbaar in de volgende maten: 15 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm, 65 mm, 80 mm, 100 mm, 125 mm, 150 mm en 200 mm. De watermeters zijn tevens leverbaar zonder pulsgevers indien gewenst en als warmwater versies.
Watermeter Breeam puls details
Vul onderstaande gegevens in om meer informatie aan te vragen.

Wij zijn er om samen met u tot de beste oplossing te komen.
+31 (0)182 602667
Maandag - Vrijdag
9:00 - 17:00