Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

WG2 BREEAM WAT 2 en WAT 3 lekdetectie systeem

WG2 BREEAM lekdetectie Waterlek Detector

WG2 BREEAM WAT 2 & WAT 3 lekdetectie systeem

Wij hebben onze WG2 specifiek ontworpen om ruimschoots te voldoen aan de BREEAM WAT 2 en WAT 3 criteria van de Building Research Establishment. Deze beoordelingsrichtlijn schrijft voor dat op elke watertoevoer naar elk gebouw een watermeter wordt geïnstalleerd met een gepulst uitgangssignaal om te borgen dat het waterverbruik gemonitord en gemanaged kan worden. De WG2 is in staat om de afnamepatronen van de watergebruiker(s) te monitoren en te waarschuwen bij onverwachte verbruikspatronen en kan geïntegreerd worden in het gebouwbeheersysteem.

  • Conform BREEAM WAT2 en WAT3.
  • Kan worden aangesloten op GBS om de waterconsumptie te monitoren (WAT2) 
  • Treedt in alarm zodra een lek wordt gedetecteerd
  • Optioneel leverbaar met automatische afsluiters om de watertoevoer af te sluiten ingeval van een lekkage

Onze WG2 maakt gebruik van een watermeter met puls uitgangssignaal gemonteerd in de hoofdwateraansluiting direct na de hoofdwatermeter en een tweede watermeter waar de waterleiding het gebouw (of meerdere gebouwen) binnenkomt. Conform de BREEAM voorschriften wordt het waterverbruik gemeten door de gepulste uitgangssignalen van beide meters naar de WG2 unit te sturen. De WG2 is volledig programmeerbaar om een bepaalde hoeveelheid water op een specifiek moment van de dag te kunnen identificeren. Het alarm van de WG2 wordt geactiveerd wanneer het stroomvolume door de watermeter(s) hoger is dan het ingestelde maximumstroomvolume voor een bepaalde tijdsperiode.

De WG2 wordt veel toegepast in scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, musea, industriële gebouwen, publieke gebouwen, kantoren en winkels

Het WG2 lekdetectiesysteem is:

Hoorbaar wanneer geactiveerd; geactiveerd wanneer het stroomvolume door de watermeter of datalogger hoger is dan het ingestelde maximumstroomvolume voor een bepaalde tijdsperiode; in staat om verschillende stroomsnelheden en lekkages te identificeren, bijvoorbeeld continu, hoog en/of laag stroomvolume, voor bepaalde tijdsperiode(n); programmeerbaar om aan te sluiten op de waterbehoefte van de gebouwgebruiker/-eigenaar; ontworpen om loos alarm te voorkomen dat wordt veroorzaakt door normaal gebruik van grote waterverbruikers zoals koelinstallaties.

Specificaties
Zones: 2
Dimensies: 300 x 260 x 130 mm
Leiding diameters: 15 – 200 mm
Voeding: 240V AC
Pulse Splitter: Ja
Watermeters: Tot 40mm BSP
boven 40mm geflenst

Gerelateerde producten

Watermeter Breeam puls

Aqualeak levert watermeters die zijn afgestemd op de specificaties van de WG1 en WG2 BREEAM WAT2 en WAT3 lekdetectie systemen.

De watermeters zijn voorzien van een gekalibreerde pulsgever unit voor het vereiste gepulst uitgangssignaal voor BREEAM WAT2 en WAT3. De watermeters zijn verkrijgbaar in de volgende maten: 15 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm, 65 mm, 80 mm, 100 mm, 125 mm, 150 mm en 200 mm. De watermeters zijn tevens leverbaar zonder pulsgevers indien gewenst en als warmwater versies.
Watermeter Breeam puls details
Vul onderstaande gegevens in om meer informatie aan te vragen.

Wij zijn er om samen met u tot de beste oplossing te komen.
+31 (0)182 602667
Maandag - Vrijdag
9:00 - 17:00