Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

Gerelateerde producten voor onze waterlekdetectie systemen

Aqualeak voert een zorgvuldig samengesteld assortiment componenten gerelateerd aan onze waterlekdetector systemen. Deze componenten zijn specifiek afgestemd voor gebruik in combinatie met onze waterlekdetectie systemen. Hierdoor zijn wij in staat onze systemen modulair op te bouwen specifiek voor uw situatie. Dit resulteert in betrouwbaarheid, snelheid en overzichtelijkheid.

Aqualeak levert verschillende soorten sensors om de aanwezigheid van water te constateren en componenten om de capaciteit en mogelijkheden van uw alarmsysteem uit te breiden zoals automatische telefoon units of SMS units om u te waarschuwen als er een alarm optreedt, maar ook Remote Repeater panelen. Daarnaast leveren we afsluiters om de watertoevoer automatisch af te sluiten in geval van een lekkage. 

Hieronder vindt u onze gerelateerde componenten per categorie: Sensors, Afsluiters, Repeaters, Auto DiallersAkoestische en Visuele Signalering, Watermeters.

Sensors

PIR Sensor breeam wat4 zelfsluitende watertoevoer lekdetectie

Aqualeak levert zowel opbouw als inbouw PIR sensors.

Beide sensors zijn leverbaar in 24 V en 240 V versie en zijn instelbaar tussen 10 en 40 minuten. Het is mogelijk een aantal PIR sensors parallel te schakelen. De Aqualeak PIR sensors kunnen 6 Amp stroom aan en kunnen daardoor 3 Aqualeak afsluiters tegelijkertijd bedienen. Onze PIR sensor worden vaak ingezet om zowel de watertoevoer als de verlichting schakelen. PIR Sensor breeam wat4 zelfsluitende watertoevoer lekdetectie details
watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details

Afsluiters

lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details

Repeaters

Alarm Repeater RA

De Aqualeak RA Remote Repeater is ontworpen als stand alone module en kan in serie geschakeld worden om een alarm op meerdere locaties tegelijk te signaleren.

De RA Remote Repeater module accepteert alarmsignalen van elk no-volt relais en wordt veel gebruikt in combinatie met de Aqualeak waterlekdetectie systemen WaterBug en AquaTraq, OTF en OTMA temperatuurmonitoring en klimaatbeheersing en RGO, OilBug en RedEye olielekdetectie alarmpanelen.
Alarm Repeater RA Details
Alarm Repeater AR1 Single Zone

De AR1 Remote Repeater geeft hetzelfde audio visueel alarm weer als het hoofdpaneel.

De AR1 is in staat een alarmsignaal door te sturen naar een telefoon dialler of gebouwbeheersysteem via een optioneel no-volt relais. Vaak wordt de AR1 gebruikt in combinatie met onze Floodstoppa en AquaTek waterlekdetectie panelen, SMS Temperatuur Alarm en Klaxon Alarm panelen.
Alarm Repeater AR1 Single Zone Details
Alarm Repeater RR Single Zone

De RR Repeater is een basis module die simpelweg het alarm van het hoofdpaneel weergeeft indien het hoofdpaneel in alarm treedt.

Onze RR Repeater kan worden geplaatst in bijvoorbeeld een controlekamer of receptie waar het hoofdpaneel niet altijd kan worden waargenomen. Onze klanten gebruiken de RR Repeater vaak in combinatie met onze AquaTek waterlekdetectie en TempTek klimaatbeheersing alarmpanelen. Alarm Repeater RR Single Zone Details
Alarm Repeater RAA Multi Zone

Onze RAA Remote Repeater kan zowel ingezet worden als repeater voor 2 tot 128 individuele alarmpanelen, maar ook voor een multizone alarmpaneel met 2 tot 128 aangesloten zones.

De RAA Remote Repeater beschikt over visuele alarmeringen per aangesloten zone en een algemeen akoestisch alarm. Op deze manier bent u in staat direct de getroffen zone te identificeren. De RAA Remote Repeater wordt vooral gebruikt in combinatie met de Aqualeak GWD waterlekdetectie panelen, RGO olielekdetectie panelen en OGW klimaatbeheersing panelen.
Alarm Repeater RAA Multi Zone Details
Alarm Repeater AR4 Multi Zone

De Aqualeak AR4 Remote Repeater kan worden gebruikt als repeater voor 4 individuele alarmpanelen of voor een alarmpaneel waarop maximaal 4 zones zijn aangesloten.

Onze AR4 repeater geeft visuele signaleringen per alarmpaneel of aangesloten zone en een algemeen akoestisch alarm. Op deze wijze kunt u direct de getroffen zone identificeren. De AR4 alarmrepeater wordt gebruikt in combinatie met onze AquaTek, AquaTraq, FloodStoppa, OGW klimaatbeheersing, OTF en OTMA temperatuuralarm, AquaTek4 en TempTek4 alarmpanelen.
Alarm Repeater AR4 Multi Zone Details

Automatische Telefoon Diallers

Solodial automatische telefoon unit

De Aqualeak SoloDial automatische telefoon unit kan 8 verschillende telefoonnummers bellen om u op de hoogte te stellen van een alarmsituatie.

De Aqualeak SoloDial telephone dialler beschikt over 1 alarmingang en kan automatisch een lijst van 8 telefoonnummers bellen om een bericht te laten horen of een SMS te versturen. De Solodial telephone dialler communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring.
Solodial automatische telefoon unit details
Autocall automatische telefoon unit

Het AutoCall automatic dialing systeem van Aqualeak kan 10 verschillende telefoonnummers bellen om u te informeren dat er een alarm is opgetreden.

Het AutoCall automatisch telefoon systeem beschikt over vier separate alarm ingangen en voor elk kanaal kan een individueel bericht worden ingesteld. De AutoCall telefoon unit communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring via een no-volt relais.  Autocall automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details

Akoestische en Visuele Signalering

sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details

Watermeters

Watermeter Breeam puls

Aqualeak levert watermeters die zijn afgestemd op de specificaties van de WG1 en WG2 BREEAM WAT2 en WAT3 lekdetectie systemen.

De watermeters zijn voorzien van een gekalibreerde pulsgever unit voor het vereiste gepulst uitgangssignaal voor BREEAM WAT2 en WAT3. De watermeters zijn verkrijgbaar in de volgende maten: 15 mm, 20 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm, 65 mm, 80 mm, 100 mm, 125 mm, 150 mm en 200 mm. De watermeters zijn tevens leverbaar zonder pulsgevers indien gewenst en als warmwater versies.
Watermeter Breeam puls details