Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

AquaTek - Basis Waterdetectie Module

AquaTek waterlek detectie module

Basis lekdetectie alarm

De AquaTek is een basis waterlek detectie systeem, specifiek ontworpen voor huishoudelijk of licht industrieel gebruik. De AquaTek geeft een audio visueel alarm zodra een lek geconstateerd wordt.

  • Compact waterlek detectie systeem
  • Kan worden gebruikt in combinatie met onze sensor kabels, sensor pads en sensor sondes
  • Het uitgangssignaal kan worden aangesloten op andere systemen zoals een gebouwbeheersysteem

Zodra de aanwezigheid van water gedetecteerd wordt gaat de AquaTek in alarm status. 

Er zijn 2 versies van de AquaTek: 

Mini AquaTek: Deze zendt uitsluitend een alarm signaal naar het gebouwbeheersysteem via een relais.

AquaTek Plus: Heeft dezelfde functionaliteit als de Mini AquaTek maar met een lokaal hoorbaar en zichtbaar alarm signaal.

Het geluid van het alarm kan onderdrukt worden met de mute-knop zodat het lek kan worden opgespoord. De sensoren kunnen tot maximaal 30 meter van de AquaTek geplaatst worden.

Onze AquaTek wordt veel toegepast in kleine server ruimtes, opslagruimtes, moeilijk bereikbare leidingen en water opslag tanks.

Specification
Dimensions (mm): 80 x 88 x 55
Power Supply: 230 VAC
Power Usage 30mA
Audibility: 85db @ 10cm
Relay Rating: 230VAC 2 amp
Max Sensing Distance: 30m

Gerelateerde Producten

watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details
Alarm Repeater RR Single Zone

De RR Repeater is een basis module die simpelweg het alarm van het hoofdpaneel weergeeft indien het hoofdpaneel in alarm treedt.

Onze RR Repeater kan worden geplaatst in bijvoorbeeld een controlekamer of receptie waar het hoofdpaneel niet altijd kan worden waargenomen. Onze klanten gebruiken de RR Repeater vaak in combinatie met onze AquaTek waterlekdetectie en TempTek klimaatbeheersing alarmpanelen. Alarm Repeater RR Single Zone Details
Alarm Repeater AR1 Single Zone

De AR1 Remote Repeater geeft hetzelfde audio visueel alarm weer als het hoofdpaneel.

De AR1 is in staat een alarmsignaal door te sturen naar een telefoon dialler of gebouwbeheersysteem via een optioneel no-volt relais. Vaak wordt de AR1 gebruikt in combinatie met onze Floodstoppa en AquaTek waterlekdetectie panelen, SMS Temperatuur Alarm en Klaxon Alarm panelen.
Alarm Repeater AR1 Single Zone Details
Solodial automatische telefoon unit

De Aqualeak SoloDial automatische telefoon unit kan 8 verschillende telefoonnummers bellen om u op de hoogte te stellen van een alarmsituatie.

De Aqualeak SoloDial telephone dialler beschikt over 1 alarmingang en kan automatisch een lijst van 8 telefoonnummers bellen om een bericht te laten horen of een SMS te versturen. De Solodial telephone dialler communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring.
Solodial automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details