Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

FloodStoppa Sensor-gestuurde Single-zone Waterlek Detector

FloodStoppa huishoudelijk Overstroom preventiesysteem

Automatische Lekdetectie en waterafsluiter

Het FloodStoppa systeem treedt in alarm zodra de sensoren water detecteren en sluit onmiddellijk de watertoevoer af door middel van solenoïd klep(pen). Op deze manier wordt verdere waterschade voorkomen.

  • Reageert direct op de aanwezigheid van water
  • Kan worden gebruikt in combinatie met onze sensor kabels, sensor pads of sensor sondes
  • Toepasbaar in leidingen tussen ½” en 1½” diameter

Dit volledig autonoom werkend lekdetectie systeem is ideaal voor omgevingen waar een waterlek grote consequenties kan hebben. Bijvoorbeeld: in een gebouw waar zich wateraansluitingen bevinden boven een serverruimte of in huis waar een CV ketel zich boven de huiskamer bevindt. Onze sensoren kunnen specifieke gebieden bewaken, maar ook het monitoren van leidingen is mogelijk door gebruik te maken van onze sensor kabels.

De FloodStoppa wordt vaak toegepast bij air conditioners, wasmachines, afwasmachines, badkamers, water tanks op zolders en in kelders, etc.

Zodra de FloodStoppa water detecteert klinkt er een alarm en brandt er een waarschuwings-LED. Tegelijkertijd sluit de klep (indien gemonteerd) en is de watertoevoer afgesloten. Zodra de oorzaak van de lekkage is opgespoord en gerepareerd stelt u het systeem met 1 druk op de knop weer in werking en wordt de watertoevoer weer geopend.

Specificaties
Afmetingen: 127 x 75 x 45 mm
Voeding: 240V AC
Energie gebruik: 50mA
Maximale afstand tot sensor: 30m
Afsluiters: ½” - 1½” diameter
Afsluiter voeding: 240V AC

Gerelateerde Producten

watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details
Alarm Repeater AR1 Single Zone

De AR1 Remote Repeater geeft hetzelfde audio visueel alarm weer als het hoofdpaneel.

De AR1 is in staat een alarmsignaal door te sturen naar een telefoon dialler of gebouwbeheersysteem via een optioneel no-volt relais. Vaak wordt de AR1 gebruikt in combinatie met onze Floodstoppa en AquaTek waterlekdetectie panelen, SMS Temperatuur Alarm en Klaxon Alarm panelen.
Alarm Repeater AR1 Single Zone Details
Solodial automatische telefoon unit

De Aqualeak SoloDial automatische telefoon unit kan 8 verschillende telefoonnummers bellen om u op de hoogte te stellen van een alarmsituatie.

De Aqualeak SoloDial telephone dialler beschikt over 1 alarmingang en kan automatisch een lijst van 8 telefoonnummers bellen om een bericht te laten horen of een SMS te versturen. De Solodial telephone dialler communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring.
Solodial automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details