Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

GWD 1 - 128 Zone Sensor-gestuurde Waterlek Detector

GWD 1-128 Zone Waterlek Detector

1 tot 128 Zone Waterlek Detectie Systemen

Onze GWD range biedt u multi zone monitoring van 1 tot 128 individuele zones. Elke configuratie is mogelijk. De GWD is ontwikkeld om binnendringend water snel te detecteren in tal van gevoelige omgevingen. DE GWD wordt gebruikt in combinatie met zowel onze lineaire sensor kabels als onze sensor pads en sensor sondes op basis van AC sensing ter voorkoming van schade aan sensoren en kabels. De gevoeligheid is per ruimte of zone instelbaar.

  • Controleert op waterlekkages en reageert met een audio en visueel alarm per individuele zone
  • Controleert op defecten in de bekabeling en aansluitingen
  • Voorzien van separate uitgangen per zone naar gebouwbeheersysteem interface en / of individuele zone / installatie shutdown
  • Kan worden aangesloten op bijvoorbeeld solenoid afsluiters om de watertoevoer af te sluiten
  • Optioneel te voorzien van battery back-up
  • Optioneel te voorzien van telephone / SMS autodial unit

Zodra de aanwezigheid van water wordt geconstateerd gaat de GWD in alarm status. Er klinkt een alarm en de alarm LED licht op voor de specifieke zone waar het water is gedetecteerd. Zodra het alarm in werking treedt schakelt het relais bijvoorbeeld kleppen, afsluiters of pompen in. Ook gaat er een signaal naar het gebouwbeheersysteem. 2 algemene alarm uitgangen zijn standaard, maar het is ook mogelijk een relais per zone te installeren zodat er per zone specifieke actie kan worden ondernomen in geval van lekkage. De inzet van de GWD is bijna altijd maatwerk en zal dus specifiek voor uw omgeving worden ontworpen.

Onze GWD wordt vaak toegepast in archief ruimtes, bibliotheken, musea, communicatie ruimtes, dealer rooms, computer en server ruimtes, controle kamers, ketelhuizen, airco ruimtes, technische ruimtes, machinekamers, kantoren, overheidsgebouwen en grote data centra.

Het GWD multizone systeem is de laatste jaren met succes geïnstalleerd voor de bewaking van grote data centra waar gebruikt wordt gemaakt van gekoeld water.

Specification
Dimensions: 2 - 8 Zone
217x257x112mm
Dimensions: 9 - 16 Zone
380x280x130mm
Dimensions: 17 - 32 Zone
600x300x130mm
Dimensions: 33 - 64 Zone
300x610x132mm
Power Supply: 240VAC
12 -24V version available
Relay Rating: 230VAC 8 amp

Gerelateerde Producten

watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details
Alarm Repeater RAA Multi Zone

Onze RAA Remote Repeater kan zowel ingezet worden als repeater voor 2 tot 128 individuele alarmpanelen, maar ook voor een multizone alarmpaneel met 2 tot 128 aangesloten zones.

De RAA Remote Repeater beschikt over visuele alarmeringen per aangesloten zone en een algemeen akoestisch alarm. Op deze manier bent u in staat direct de getroffen zone te identificeren. De RAA Remote Repeater wordt vooral gebruikt in combinatie met de Aqualeak GWD waterlekdetectie panelen, RGO olielekdetectie panelen en OGW klimaatbeheersing panelen.
Alarm Repeater RAA Multi Zone Details
Autocall automatische telefoon unit

Het AutoCall automatic dialing systeem van Aqualeak kan 10 verschillende telefoonnummers bellen om u te informeren dat er een alarm is opgetreden.

Het AutoCall automatisch telefoon systeem beschikt over vier separate alarm ingangen en voor elk kanaal kan een individueel bericht worden ingesteld. De AutoCall telefoon unit communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring via een no-volt relais.  Autocall automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details