Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

AquaTraq Sensor-gestuurde Single-zone Waterlek Detectie Alarm

AquaTraq Waterlek Detector

Single Zone Waterlek Detectie Alarm

De AquaTraq is een alarm systeem specifiek ontwikkeld om water te detecteren in risicovolle omgevingen waar bijvoorbeeld hoogwaardige apparatuur wordt gebruikt of informatie wordt opgeslagen. De AquaTraq kan worden gebruikt in combinatie met onze sensor kabels, sensor pads en sensor sondes.

  • Controleert op lekkages en geeft een audio visueel alarm
  • Kan worden aangesloten op het gebouwbeheersysteem en een solenoid afsluiter om de watertoevoer af te sluiten
  • Beschikbaar met battery back-up zodat het systeem nog 10 uur operationeel blijft net het uitvallen van de elektriciteit

Zodra water wordt gedetecteerd gaat de AquaTraq in Alarm status. Een alarm signaal klinkt en de alarm LED licht op. Het alarmsignaal kan worden onderdrukt zodat u de oorzaak van de lekkage kunt onderzoeken. Er zijn 2 relais beschikbaar voor de aansturing van bijvoorbeeld pompen en/of afsluitkleppen, maar ook om proces apparatuur of de voeding uit te schakelen. Tevens kan de AquaTraq worden aangesloten op het gebouwbeheersysteem. De AquaTraq heeft een bereik van maximaal 50 meter. 

Onze aquaTraq wordt het meest toegepast in archief ruimtes, communicatie ruimtes, computer en server ruimtes, controle kamers, ketelhuizen, technische ruimtes en kleine data centra.

Specification
Dimensions: 150 x 200 x 80mm
Power Supply: 230VAC
Relay Rating: 230VAC 8 amp / 230VAC 2 amp
Max Sensing Distance: 50m

Gerelateerde Producten

watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details
Alarm Repeater RR Single Zone

De RR Repeater is een basis module die simpelweg het alarm van het hoofdpaneel weergeeft indien het hoofdpaneel in alarm treedt.

Onze RR Repeater kan worden geplaatst in bijvoorbeeld een controlekamer of receptie waar het hoofdpaneel niet altijd kan worden waargenomen. Onze klanten gebruiken de RR Repeater vaak in combinatie met onze AquaTek waterlekdetectie en TempTek klimaatbeheersing alarmpanelen. Alarm Repeater RR Single Zone Details
Solodial automatische telefoon unit

De Aqualeak SoloDial automatische telefoon unit kan 8 verschillende telefoonnummers bellen om u op de hoogte te stellen van een alarmsituatie.

De Aqualeak SoloDial telephone dialler beschikt over 1 alarmingang en kan automatisch een lijst van 8 telefoonnummers bellen om een bericht te laten horen of een SMS te versturen. De Solodial telephone dialler communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring.
Solodial automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details
Vul onderstaande gegevens in om meer informatie aan te vragen.

Wij zijn er om samen met u tot de beste oplossing te komen.
+31 (0)182 602667
Maandag - Vrijdag
9:00 - 17:00