Water Leak Detection   •   Oil Leak Detection   •   Environmental Alarms
telefoon: +31 (0)182 602667
email: info@aqualeak.nl

WaterBug Sensor-gestuurde Single-zone Waterlek Detector

WaterBug Waterlek Detector

Single Zone Waterlek Detectie

We hebben de WaterBug lek detector ontworpen om water te detecteren in gevoelige omgevingen waar bijvoorbeeld hoogwaardige apparatuur opgesteld staat of informatie bewaard wordt. De WaterBug kan gecombineerd worden met onze sensor kabels, sensor pads of sensor sondes.

  • Controleert de omgeving op de aanwezigheid van water en reageert met een audio visueel alarm
  • Kan worden aangesloten op een gebouwbeheersysteem en een solenoid afsluiter om de watertoevoer af te sluiten

Zodra de aanwezigheid van water geconstateerd wordt via de sensoren gaat de WaterBug in Alarm status. 

Er zijn 2 versies van de WaterBug: 

BMS WaterBug & WaterBug+ 

De BMS WaterBug heeft geen lokale alarmvoorziening, maar is verbonden met het gebouwbeheersysteem via een relais. De BMS WaterBug stuurt een alarmsignaal naar het gebouwbeheersysteem zodra de aanwezigheid van water wordt gedetecteerd. De WaterBug+ heeft dezelfde functionaliteit als de BMS WaterBug, maar beschikt tevens over een lokaal audio en visueel alarm op het alarm paneel. De WaterBug+ beschikt daarnaast over een visueel alarm indien er een defect zou zijn opgetreden in de bekabeling.

Onze WaterBugs worden veel toegepast in archief ruimtes, communicatie ruimtes, computer en server ruimtes, controle kamers, ketelhuizen, technische ruimtes en kleine data centra.

Specifications
Dimensions: 127 x 75 x 45 mm
Power: 240 VAC
optional 12 – 24 VDC & 110 VAC
Power Usage: 50mA
Output Signal: No-volt relais
Relay Rating: 240V AC 2 amp

Gerelateerde Producten

watersensor

Aqualeak Detection levert verschillende typen technologie voor waterdetectie. Daarom kunnen wij altijd een lekdetectie systeem leveren specifiek voor uw toepassing. 

Onze type waterdetectors zijn: sensorkabel, sensor sondes en sensor pads. Afhankelijk van uw toepassing maken we de juiste keuze voor uw waterlekdetectie systeem. 
watersensor details
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid

Aqualeak Solenoid Automatische Afsluiters besturen uw watertoevoer zodat de watertoevoer automatisch afsluit of juist opent indien daar om gevraagd wordt. 

De afsluiters zijn verkrijgbaar ½”, ¾”, 1”, 1¼”, 1½” en 2" met zero lift specificaties zodat er geen drukverschil tussen ingang en uitgang vereist is voor een correcte werking. Andere diameters en warmwater versies zijn op aanvraag leverbaar.
lekdetectie zelfsluitende watertoevoer breeam wat4 lekdetectie afsluiter solenoid details
Alarm Repeater RA

De Aqualeak RA Remote Repeater is ontworpen als stand alone module en kan in serie geschakeld worden om een alarm op meerdere locaties tegelijk te signaleren.

De RA Remote Repeater module accepteert alarmsignalen van elk no-volt relais en wordt veel gebruikt in combinatie met de Aqualeak waterlekdetectie systemen WaterBug en AquaTraq, OTF en OTMA temperatuurmonitoring en klimaatbeheersing en RGO, OilBug en RedEye olielekdetectie alarmpanelen.
Alarm Repeater RA Details
Solodial automatische telefoon unit

De Aqualeak SoloDial automatische telefoon unit kan 8 verschillende telefoonnummers bellen om u op de hoogte te stellen van een alarmsituatie.

De Aqualeak SoloDial telephone dialler beschikt over 1 alarmingang en kan automatisch een lijst van 8 telefoonnummers bellen om een bericht te laten horen of een SMS te versturen. De Solodial telephone dialler communiceert met de Aqualeak waterlekdetectie systemen, met de olielekdetectie systemen en met de klimaatbeheersing systemen voor temperatuur en vochtigheid monitoring.
Solodial automatische telefoon unit details
SMS Alarm unit

De Aqualeak SMS Alarm Unit stuurt SMS tekstberichten naar maximaal 5 programmeerbare telefoonnummer zodra er sprake is van een alarmsituatie.

Onze SMS Alarm Unit beschikt over 4 ingangen waarbij voor elk kanaal een verschillend bericht kan worden ingesteld. De SMS Alarm Unit werkt met elk mobiel netwerk op basis van een SIM card en heeft geen vaste telefoonaansluiting nodig. Daarom is de Aqualeak SMS Alarm unit ideaal voor afgelegen locaties.
SMS Alarm unit details
sirene en knipperlicht alarm

Gemonteerd op een zichtbare en hoorbare locatie zoals aan de buitenkant van een ruimte of gebouw of in een technische ruimte worden de aanwezige personen gewaarschuwd dat er een alarm in werking is getreden.

Het luide akoestische signaal en het heldere knipperlicht kan iemand maar moeilijk ontgaan, zelfs op een behoorlijke afstand.
sirene en knipperlicht alarm details
Vul onderstaande gegevens in om meer informatie aan te vragen.

Wij zijn er om samen met u tot de beste oplossing te komen.
+31 (0)182 602667
Maandag - Vrijdag
9:00 - 17:00