British Dutch Spanish German North America     

Aqualeak Detection BV

Olielekdetectie

Aqualeak is niet alleen gespecialiseerd in waterlekdetectiesystemen, maar we leveren ook olielekdetectiesystemen voor bewaking van lekkages van bijvoorbeeld diesel, hydrauliek olie en vele chemicaliën en zuren.

Een lek in een vroegtijdig stadium detecteren door het systeem bijvoorbeeld te koppelen aan ons SMS Alarm systeem kan aanzienlijke besparingen opleveren omdat er minder vloeistof verloren gaat en dure schoonmaakkosten vermeden worden.

 

RedEye 1

De RedEye 1 is specifiek ontwikkeld om lekkages te detecteren van complexe oliegerelateerde vloeistoffen, verschillende chemische vloeistoffen en zuren, maar tegelijkertijd ook water. De RedEye 1 maakt hierbij gebruik van sensors met opto-electronische sensoren die reageren op een verandering van de lichtbrekingsindex van het oppervalk waar ze op gericht staan. 

Zodra de aanwezigheid van olie, diesel of water wordt gedetecteerd door een verandering van de brekingsindex van het oppervlak slaat de RedEye 1 alarm. Een hoorbaar en zichtbaar alarm gaat af en tegelijkertijd schakelen de 2 uitgang relais om bijvoorbeeld het gebouwbeheersysteem of de controlekamer te waarschuwen of om kleppen of pompen te schakelen.

Optioneel kan de RedEye 1 worden voorzien van een battery back-up systeem zodat het systeem blijft functioneren indien de elektriciteit is uitgevallen.

Typische toepassingen: olie of diesel opslagtanks, brandstofleidingen, ketelhuizen en machinekamers

Meer informatie

Oil leak detectors - The Redeye 1 by Aqualeak

RGO

De RGO is een multizone olielekdetectie alarmsysteem wordt vaak ingezet voor de bewaking van brandstof opslagplaatsen, brandstoftanks, olietanks, machinekamers en voor het bewaken van leidingen. De RGO maakt gebruik van de Redeye sensor en is in staat om olie, diesel en diverse chemicaliën en zuren te detecteren. Per zone (maximaal 32) kunnen twee sensoren worden aangesloten op de RGO zodat er maximaal 64 zones bewaakt worden. De RGO is voorzien van een battery back-up en 2 uitgangs-relais. Indien gewenst kan elke separate zone voorzien worden van een uitgang relais. De RGO kan worden voorzien van een battery back-up zodat het systeem blijft functioneren als de voeding wegvalt.

Om gevaarlijke situaties en kostbare reparaties te voorkomen is het essentieel dat een lekkage direct wordt geconstateerd. Zodra de aanwezigheid van olie, diesel of water wordt gedetecteerd door een verandering van de lichtbrekingsindex van het oppervlak waar de RedEye sensor op staat gericht slaat de RGO alarm. Een hoorbaar en zichtbaar alarm gaat af en tegelijkertijd schakelen de 2 uitgang relais om bijvoorbeeld het gebouwbeheersysteem of de controlekamer te waarschuwen of om kleppen of pompen te schakelen.

Typische toepassingen: Olie of diesel opslagtanks, brandstofleidingen, ketelhuizen en machinekamers

Meer informatie

Oil leak detectors - The RGO by Aqualeak
Copyright © 2022 Aqualeak Detection BV  |  All Rights Reserved
Kandeelstraat 1
2801 WG Gouda
The Netherlands

t: +31 (0)182 602667
e: info@aqualeak.nl