British Dutch Spanish German North America     

Aqualeak Detection BV

Flow-gestuurde waterlekdetectie systemen

De Aqualeak flow-gestuurde lekdetectiesystemen gebruiken waterflow technologie om de volumestroomvariaties in de leiding te meten. Indien een afwijkend volume (instelbaar) wordt gedetecteerd treedt de afsluiter in werking en wordt de watertoevoer afgesloten. Daardoor wordt mogelijke schade beperkt. Daarnaast kunnen veel van onze systemen een alarm melding versturen naar bijvoorbeeld de gebruiker of een centraal gebouwbeheersysteem.

 

AquaGuard

De AquaGuard is een flow-gestuurd waterlekdetectie en waterschade preventie systeem dat veel wordt toegepast in woningen, appartementen en kleinere bedrijfsgebouwen. De AquaGuard wordt direct na de hoofdafsluiter gemonteerd en meet de hoeveelheid en tijdsduur van het water dat door de leiding stroomt. De gemeten waardes worden vergeleken met de waardes die de gebruiker heeft ingesteld. Op het moment dat deze ingestelde waardes worden overschreden zal de afsluiter automatisch de toevoerleiding sluiten. Op deze manier beschermt de AquaGuard het gebouw of de woning tegen onverwachte grote waterstromen die het gevolg van een lek kunnen zijn.

De AquaGuard is voorzien van een handset met netvoeding of batterijen. Dit intelligente systeem kan specifiek worden afgestemd op het specifieke verbruikspatroon van het gebouw of de woning. Indien er meer water moet worden afgenomen dan ingesteld (bijvoorbeeld voor het sproeien van de tuin, het vullen van het zwembad of een sprinkler installatie) kan de 'over-ride' functie worden ingeschakeld.

Naast het detecteren van overmatig waterverbruik heeft de AquaGuard ook een 'holiday mode'. In de 'holiday-mode' wordt de watertoevoer automatisch afgesloten als er gedurende een (instelbare) periode geen waterafname wordt gedetecteerd.

Voorbeelden van toepassingen: Huizen, appartementen en bedrijfsgebouwen

 

Typische toepassingen: Huizen, appartementen, kantoorpanden

Meer informatie

 

AquaSmart

De AquaSmart, onze online intelligente waterlekdetectie: waterschadepreventie met innovatieve slimme waterverbruik monitoring en data analyse software. Daarnaast biedt de AquaSmart de voordelen van draadloze technologie via Wifi of 3G.

De AquaSmart kan breed worden ingezet in allerlei gebouywen variërend van woningen of vakantiehuizen tot bedrijfsgebouwen en industriële installaties. 

Bescherming tegen kostbare waterschade

De toegepaste flowmeter technology registreert het volume en de tijdspanne van de waterstroom door de leiding en vergelijkt dit met de instelbare limieten van de AquaSmart Flow Reporter app. Bij een onverwachte waterflow en/of overschrijding van  de ingestelde limieten gaat automatisch een afsluiter dicht en wordt de watertoevoer afgesloten. Tegelijkertijd wordt een melding via SMS of email naar je toe gestuurd.

Houd grip op je waterverbruik, overal en altijd

Vanaf je telefoon, tablet of computer kun je met 1 druk op de knop de watertoevoer afsluiten. Met de holiday mode kun je de AquaSmart laten weten wanneer je er niet bent en informeert de AquaSmart je direct als er water door de leiding stroomt. Je kan dan de watertoevoer afsluiten via de app. Op deze manier voorkom je nare verrassingen zoals waterschade of onverwacht hoge waterrekeningen.

Heb inzicht in je waterverbruik

De gebruiksvriendelijke zelflerende Flow Reporter software analyseert de waterverbruik data en identificeert trends en verbruikspatronen. Door real-time monitoring, maar ook dagelijkse en maandelijkse overzichten krijg je meer inzicht over waar en wanneer je water gebruikt. Kleine problemen die op termijn grote gevolgen kunnen hebben, zoals lekkende kranen of appendages of overlopende tanks en reservoirs kunnen zo tijdig opgespoord worden.

Bespaar geld 

Door inzicht te hebben in je waterconsumptie kun je onnodig waterverbruik voorkomen en dat kan leiden tot significant lagere waterrekeningen. Verzekeraars zijn zich meer en meer bewust van de enorme schade die waterlekkages veroorzaken. Het installeren van intelligente waterlekdetectie en waterschadepreventie oplossingen zoals de AquaSmart kan leiden tot een besparing op verzekeringspremies.

Draag bij aan een beter milieu

Voorkom waterlekkage en ander onnodige waterverspilling en lever een belangrijke bijdragen aan het verminderen van waterverbruik. Water is een van de meest waardevolle en steeds schaarser wordende grondstoffen.

Typische toepassingen: Huizen, appartementen, kantoorgebouwen, bedrijfsgebouwen

Meer informatie


Aquaguard - Flow based leak detectors from Aqualeak 
AquaSmart

 
Copyright © 2022 Aqualeak Detection BV  |  All Rights Reserved
Kandeelstraat 1
2801 WG Gouda
The Netherlands

t: +31 (0)182 602667
e: info@aqualeak.nl