Aqualeak, een toonaangevende leverancier van lekdetectie- en -preventieoplossingen voor woningen en commercieel vastgoed, is verheugd de lancering aan te kondigen van zijn reeks nieuwe multizone waterlekdetectie- en monitoringsystemen, de EMS.

Het EMS-assortiment omvat drie opties – 5-zone, 10-zone en multi-zone waterlekdetectie, die kan worden uitgebreid tot tegelijkertijd tot 625 zones bewaken. Dit modulaire ontwerp maakt het EMS een ideale en kosteneffectieve manier om lekken op te sporen en te waarschuwen voor een scala aan toepassingen, waaronder commerciële gebouwen van elke omvang, industriële faciliteiten en grote, hoogwaardige woningen.  

De EMS waterlekdetector biedt een groter aanpassingsvermogen dan veel andere meerzonesystemen die op de markt verkrijgbaar zijn en kan worden geconfigureerd om een ​​volledig op maat gemaakte lekdetectieoplossing te bieden om aan de specifieke eisen van een klant te voldoen. Elke zone kan onafhankelijk worden geconfigureerd om automatisch specifieke acties te activeren die geschikt zijn voor die zone, terwijl de identiteiten van individuele detectoren kunnen worden geprogrammeerd om echte locatiespecifieke locaties weer te geven.

Onze nieuwe EMS multi-zone waterlekdetectoren zijn volledig adresseerbaar, inclusief het hoofdpaneel, buitenstations en individuele zones. Ze bieden klanten een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

 • Een uitgebreid functionaliteitsniveau
 • De mogelijkheid om indien nodig secundaire acties uit te voeren, inclusief het programmeren van relais volgens de specifieke vereisten van gebruikers om bepaalde acties uit te voeren
 • Duidelijke, niet-generieke rapportage waardoor de systeemstatus gemakkelijker te begrijpen en te interpreteren is
 • Toegang tot een breed scala aan systeemgegevens, waardoor het gemakkelijk is om diagnostiek uit te voeren en de systeemstatus op te vragen

Wanneer de centrale in alarm gaat, activeert dit een audiovisueel alarm en activeert het andere acties via aanvullende items zoals sirenes, bakens, sms-kiezers en kleppen. Gebruikers worden ook via e-mail op de hoogte gebracht van statusupdates, waardoor het systeem op afstand kan worden gecontroleerd.

Het ambulancepersoneel waterlekdetectoren bevatten een grafische gebruikersinterface van XNUMX inch met aanraakscherm, die toegang geeft tot alle live, realtime systeemgegevens. Naast het touchscreen kan het EMS worden geconfigureerd met behulp van een laptop, waardoor er meer ruimte is om het systeem af te stemmen op de exacte eisen van de klant. 

De EMS-centrale heeft een toegangssysteem met twee niveaus: gebruikerstoegang op niveau één en toegang voor technici op niveau twee, beide beveiligd met een pincode.  

Het EMS is compatibel met alle Aqualeak-watersensorkabels en -sondes, evenals infrarood-, temperatuur- en vochtigheidssensoren en vlotterschakelaars.

Andere technische kenmerken zijn onder meer:

 • Uitgebreid alarmlogboek van maximaal [x] gebeurtenissen en kan indien nodig worden geëxtraheerd en verzonden voor beoordeling op afstand
 • Een reeks veelzijdige uitgangen voor signalering en communicatie op afstand, waaronder:
  • Modbus TCP/IP & RTU communicatie-uitgangenaqaleak ems 5x en 10x multi zone lekdetector
  • 10 x volledig programmeerbare alarmrelais.
  • 5 x systeemrelais.
  • 5 x tijdprogrammeerbare vergrendelingsrelais
  • Selecteerbare 24/12VDC-uitgang.
  • Selecteerbare VDC-uitgang (buitenstation)
  • Lokale OC-relaisuitgang (buitenpost)
  • Gezondheids-, storings- en alarm-LED's (buitenpost)
In een reactie op de lancering van het EMS zei Steve Woods, Managing Director van Aqualeak:

“Op basis van onze jarenlange ervaring met het leveren en installeren van grote multizonesystemen hebben wij de EMS multizone waterlekdetectiereeks ontwikkeld. Onze klanten eisen steeds meer aanpasbare en flexibele oplossingen om hun eigendommen te beschermen tegen waterschade en geen 'one-size-fits-all'-systeem. Het EMS stelt klanten nu in staat om zones met de meest geschikte producten te bewaken en deze te verbinden met een intelligent, centraal punt dat de gebruiker snel kan waarschuwen voor een probleem en de nodige actie kan ondernemen. Het EMS heeft ook de mogelijkheid om andere stofsoorten dan water te monitoren. Dit alles vergroot het gemak voor de klant en verlaagt tegelijkertijd de kosten.”

Neem voor meer informatie over het EMS-assortiment en hoe te kopen contact op met: 

Andrew Jones

Marketingmanager, Aqualeak

+44 (0)1249 715 698/ +44 (0)7766 024 408

andrew.jones@aqualeak.com  

Over Aqualeak  

Aqualeak is een toonaangevende leverancier van woon-toepassingen en  commercial leak detection and prevention systems. Our products and systems are installed across a wide range of property types, including residential, commercial and industrial, protecting them from costly and disruptive water damage that can occur from burst and faulty pipework.

Als geïntegreerde leverancier van waterlekdetectie ontwerpen, produceren, leveren, installeren, in bedrijf stellen en onderhouden we veel van onze eigen producten en systemen. Deze aanpak stelt ons in staat om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen en een uitgebreide end-to-end service van hoge kwaliteit te bieden. 

Onze kennis en ervaring op het gebied van waterlekdetectie en systeemontwerp betekent dat we met klanten kunnen samenwerken om de juiste oplossing voor hun toepassing of project aan te bevelen en uitstekende doorlopende after-salesondersteuning te bieden. We hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van systemen voor duizenden projecten van elke omvang en complexiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt