Waterlekdetectie

Aqualeak is een toonaangevende specialist op het gebied van waterlekdetectieapparatuur. Onze producten en diensten omvatten de levering en het ontwerp van een breed scala aan flow-based en sensor-based lekdetectiesystemen en met indien gewenst afstandmeetsystemen, van single-zone waterlekdetectiesystemen voor de huishoudelijke markt tot complexe multizone-systemen voor commercieel vastgoed of industriële toepassingen. Wat uw eis ook is, wij hebben de expertise om uw eigendom te beschermen tegen kostbare waterschade.

Flow-based, sensor-based lekdetectie, waterlekdetectie met afstandsmeting en BREEAM-waterlekdetectie

FLOW-BASED:

Flow-based lekdetectie apparatuurwerkt door het volume en de tijdsduur dat water door een leiding stroomt te controleren.

Het bewaakte debiet wordt constant vergeleken met vooraf ingestelde en instelbare drempels die het typische waterverbruik van een gebouw weerspiegelen. Wanneer deze drempels worden overschreden, gaat het apparaat ervan uit dat er een waterlek is opgetreden, waarbij een klep onmiddellijk en automatisch wordt gesloten, de toevoerleiding wordt geïsoleerd van de waterleiding en de lekkage wordt geminimaliseerd.

Een op stroming gebaseerde waterlekdetector wordt vaak aanbevolen voor residentiële en kleine commerciële toepassingen vanwege hun vermogen om een ​​heel gebouw te controleren op waterlekken vanaf één enkel punt, en vanwege het relatieve installatiegemak.

SENSOR-BASED

Met sensoren uitgeruste apparatuur voor het detecteren van waterlekkenwerkt met behulp van een of meer spotsensoren, sondes en/of kabel-/afstandsmeetkabels om water te detecteren. Zodra water wordt gedetecteerd kan het controle paneel de toevoerleiding afsluiten en/of een alarm activeren.

Op sensoren gebaseerde alarmsystemen voor waterlekkage kunnen een- of meerzones zijn. Systemen met één zone bewaken één specifiek gebied, terwijl een systeem met meerdere zones tot 500 afzonderlijke gebieden kan bewaken.

AFSTAND METEN

Waterlekdetectoren met afstandsmetingzorgen voor uiterste nauwkeurigheid bij het identificeren waar een waterlek zich bevindt. Met behulp van sensorkabel voor afstandsmeting kunnen de onderstaande bedieningspanelen de locatie van een lek binnen een bereik van +/- één meter bepalen. Dit type systeem is geschikt voor gebieden waar lange lengtes van sensorkabels voor het detecteren van waterlekken nodig zijn, doorgaans langer dan 20 meter.  

BREEAM-SYSTEMEN

BREEAM lekdetectiesystemenzijn in staat om grote waterlekken op de watertoevoer in een gebouw of tussen een gebouw en de perceelgrens te detecteren.

Aqualeak speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de BREAAM-lekdetectiecriteria toen de normen oorspronkelijk werden opgesteld. Als gevolg hiervan hebben we een uitstekend begrip van hoe onze technologie kan worden toegepast om te voldoen aan de BREAAM-beoordelingsmethode. Onze BREEAM systemen zijn specifiek ontworpen om aan de BREEAM criteria te voldoen.

Aqualeak biedt een reeks BREEAM-conforme producten en systemen.

The Best Systems for Specific Building Types

woonoppervlakte van woonflat

Huiseigenaren en verhuurders

modern flatgebouw in het centrum

Appartements gebouwen 

nieuw ingericht kantoorgebouw

Kantoorinrichting

ingenieurs in groot datacenter

Datacenter en serverruimtes

verpleegster en arts in ziekenhuislaboratorium

Ziekenhuizen en gezondheidszorg

docent die een toespraak houdt op de universiteitscampus

Educatie

eerste nationale bankgebouw

Burgerlijke gebouwen

orakel winkelcentrum winkelcentrum lezen

Hotels, vrije tijd en detailhandel

De juiste waterlekdetector voor de vereiste

We krijgen soms de vraag wat de beste waterlekdetector is? Het type dat u nodig heeft, hangt meestal af van de toepassing waarin het systeem wordt geïnstalleerd, het aantal zones dat moet worden bewaakt, of het moet voldoen aan de BREEAM-vereisten en de acties die het systeem moet ondernemen wanneer er waterlekken optreden. Lekdetectieapparatuur is echter geen one-size-fits-all en Aqualeak, als specialist in het leveren van waterlekdetectiesystemen, erkent dat elk project anders is.

Ons zeer ervaren team werkt samen met klanten - waaronder ontwikkelaars, mechanische en elektrische ingenieurs, vastgoed- en faciliteitenbeheer en individuele huiseigenaren - om hen te helpen een systeem te ontwerpen dat aan hun specifieke vereisten voldoet.

Ons team kan projecttekeningen beoordelen en markeren, site-onderzoeken uitvoeren en aanbevelingen doen om de meest effectieve oplossing te garanderen. We hebben ook een inleidende gids voor lekdetectie ontwikkeld die u kan helpen het proces te starten, maar om uw vereisten in meer detail te bespreken, kunt u ons een e-mail sturen of bellen naar 01249-715698 om uw toepassing met ons team te bespreken.

Aqualeak is specialist in lekdetectie, daarom bieden we onze klanten niet alleen apparatuur en advies, maar ook een scala aan bijbehorende diensten, waaronder:

  • installatie – ons in-house team en netwerk van erkende installateurs hebben veel ervaring in het implementeren van systemen
  • Onderhoud – systemen zijn niet zomaar 'fit-and-forget' en vereisen regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat ze effectief werken en detectoren vrij zijn van schade
  • Inbedrijfstelling – volledige inbedrijfstelling van het systeem zorgt ervoor dat de systemen goed werken voorafgaand aan de oplevering
  • Technische ondersteuning na verkoop: – telefonisch en per e-mail advies van ervaren technici
  • CPD – we bieden een gratis seminar aan met een inleiding tot waterlekdetectoren. Deze sessie is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Building Services Engineers (CIBSE). Hier vindt u meer

De kosten van een systeem zijn afhankelijk van het vereiste monitoringniveau. Als onderdeel van ons adviesproces zorgen onze experts er echter voor dat we al onze klanten de meest kosteneffectieve oplossing bieden voor hun specifieke vereisten.

Zorg dragen voor het milieu 

Water is een steeds schaarser wordende hulpbron in de wereld en komt snel op de duurzaamheidsagenda als een belangrijke prioriteit. Waterlekpreventie- en detectietechnologie is een onderdeel van de totale mix van maatregelen waarmee onnodige verspilling van water kan worden voorkomen. Systemen kunnen gebouwen milieuvriendelijker en efficiënter maken, helpen een van de kostbaarste hulpbronnen van de natuur te beschermen en tegelijkertijd uw waterrekening laag te houden. 

Om met een lekdetectiespecialist te praten over uw vereisten of om meer te weten te komen over onze uitgebreide diensten, stuur een aanvraag of bel op 01249 715698

As anyone without a water leak detector and who has had the misfortune to experience it will tell you. Significant water damage to your property, caused by a burst water pipe or persistent leak, can be hugely costly, disruptive and stressful for all those involved, regardless of the type of property. You’re unlikely to unlikely to detect water leaks from the leak noise, even if there is one, the ambient noise, particularly in commercial properties will usually cover it up.

Er zijn de tastbare kosten van de materiële schade - renovatie en restauratie, gederfde inkomsten en hogere verzekeringspremies. Maar er zijn ook immateriële kosten: het ongemak van een langdurige verhuizing, het verlies van waardevolle of sentimentele items en de kans op reputatieschade als gevolg van bedrijfsonderbrekingen.

Schade veroorzaakt door waterlekken is de belangrijkste oorzaak van claims op eigendomsverzekeringen tegenwoordig, goed voor bijna £ 1 miljard vorig jaar alleen al in het Verenigd Koninkrijk, en overschaduwt andere oorzaken zoals brandschade. En het risico groeit. Een reeks factoren zorgt voor de toename van ernstige waterschade, waaronder:

  • de toenemende complexiteit van moderne sanitaire systemenresidentiële waterlekdetector
  • het groeiend aantal geïntegreerde inbouwapparatuur
  • moderne bouwmethoden en het gebruik van minder veerkrachtige materialen
  • een stijging van de populariteit van push-fit buizen
  • verouderend leidingwerk in bestaande panden

Uw eigen verzekeringsmaatschappij heeft inmiddels ingezien dat het installeren van een waterlekdetector een belangrijke rol kan spelen bij het verkleinen van het risico op lekkage en het minimaliseren van waterschade en de bijbehorende kosten. Verzekeraars moedigen klanten, zowel binnenlandse als commerciële, actief aan om door verzekeringen goedgekeurde lekdetectiesystemen te implementeren. Daarnaast is de Construction Insurance Risk Engineers Group (CIREG), een branchegroep van verzekeraars en risicobeheerbedrijven, heeft richtlijnen voor beste praktijken uitgegeven voor het beheersen van het risico op ontsnapping van water gedurende de levenscyclus van een onroerend goed, van ontwerp en constructie tot gebruik. Aqualeak zijn lekdetectiespecialisten, en de systemen die wij leveren zullen klanten helpen om te voldoen aan de richtlijnen zoals uiteengezet door CIREG. We kunnen ook overleggen met klanten om te helpen bij het ontwerpen en integreren van lekdetectieapparatuur in zowel de casco-, kern- als inrichtingsfase van een project.    

Een door een verzekering goedgekeurd waterlekdetectiesysteem waarschuwt de gebruiker voor een probleem en activeert tevens belangrijke preventieve acties. Dit alles draagt ​​bij aan vroegtijdige waarschuwing en reactie op een ontsnappingsincident, zodat dit tijdig kan worden aangepakt. Door ons geïnstalleerde systemen hebben klanten honderdduizenden ponden aan verzekeringsclaims bespaard door problemen te identificeren voordat ze catastrofaal werden. 

Bezoek onze blog 

Contact

Als u met een lekdetectie specialist wilt spreken over uw vereisten of meer wilt weten over onze uitgebreide diensten, kunt u de contactpagina bezoeken om een ​​vraag te stellen of bellen op 01249 715698

vrijblijvend contact op te nemen